Afscheidsfotografie

Afscheid nemen van een geliefde is intens. Vervuld van emoties en indrukken richt je je aandacht op de overledene en de mensen die naast je staan. Dit laatste moment in het hier en nu met je dierbare wil je in je hart sluiten.

De overige aanwezigen bij de uitvaart en de gebeurtenissen om je heen verdwijnen daardoor wat naar de achtergrond. Mooie symbolische momenten, liefdevolle gebaren of de aanwezigheid van bepaalde gasten vinden soms plaats buiten je gezichtsveld.

 

   

Een tastbare herinnering

Als afscheidsfotograaf maak ik een tastbare herinnering van het afscheid in al zijn facetten. Daarbij richt ik mij vanzelfsprekend op de ceremonie en de naaste verwanten, maar heb ik tevens oog voor de waardevolle momenten en mooie details van het afscheid die anders misschien wat onderbelicht zouden blijven.

Afscheidsfotografie omvat meer dan alleen uitvaartfotografie. Mijn betrokkenheid kan al beginnen voordat iemand is overleden. Een mooie foto van uw dierbare in leven kan het uitgangspunt vormen van een afscheidsreportage of een herinneringsboek.

Afhankelijk van uw wensen fotografeer ik de voorbereidingen van de uitvaart, de rouwstoet, de afscheidsdienst, de begrafenis of crematie en de condoleance. Ik probeer de sfeer van het afscheid vast te leggen en ook de warmte en de liefde tussen hen die achterblijven.
Een mooie afscheidsreportage kan de nabestaanden veel troost bieden.

Afscheidsfoto's kunnen ook een rol vervullen bij het verwerken van het verlies, zowel voor de mensen die bij het afscheid aanwezig waren als voor degenen die er niet bij konden zijn of die nog te jong waren om het echt te beseffen.

Onopvallend

Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door mijn onopvallende aanwezigheid. Ik ben mij ervan bewust dat ik heel dichtbij kom op een van de meest intieme momenten in het leven. Daarom blijf ik op een gepaste afstand en maak ik geen gebruik van flitslicht.

 

Marijke Keijser
Afscheidsfotograaf

06 16308060                                               

 

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: